Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: NOVI PROJEKT U TRATINČICI Oreški: Uvodimo duže radno vrijeme, igraonice i radionice

Započela je provedba gradskog projekta “Za snažniju obitelj” čiji je cilj unaprijediti usluge Dječjeg vrtića Tratinčica za obitelji s djecom rane i predškolske dobi. Svrha mu je i omogućavanje lakšeg usklađivanja poslovnog i obiteljskog života kroz produljenje radnog vremena vrtića i uvođenje posebnih obrazovnih programa.

Rekla je to na današnjoj konferenciji za medije vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica Sandra Oreški i dodala da je sigurna da će projekt i uspjeti.

– Projekt, s čijom smo realizacijom već počeli, unaprjeđuje rad vrtića kroz glazbene i folklorne igraonice, kao i igraonice “Lumenkići” za darovitu djecu i “Slovkići” za djecu koja imaju probleme u čitanju i pisanju. Ovaj projekt namijenjen je i roditeljima koje će osnaživati naš stručni tim koji je već počeo s edukacijama – kazala je Oreški.

Napomenula je i da nastavljaju s provedbom programa predškole u centralnom objektu i u područnom objektu “Lastavica” u Reki.

– Produžili smo i rad vrtića u “Bombončiću” pa taj objekt sada radi do 19:30 – istaknula je.
Oreški je spomenula i da je dio sredstava ovog projekta rezerviran za nabavku novog namještaja, didaktike i elektronike.

Tihana Peić, viša stručna suradnica za europske poslove i poduzetničke projekte Grada Koprivnice, spomenula je da je projekt financiran europskim sredstvima, a vrijedan je 1,2 milijuna kuna.

– Bit će uključena 33 stručnjaka zadužena za edukacije, 33 stručnjaka u području socijalnih usluga te minimalno 76 djece koja će biti uključena u uslugu produljenog radnog vremena vrtić. U projekt će se uključiti i 14 odgojiteljica, četiri stručna suradnika, dvije spremačice i jedna kuharica – objasnila je Peić.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž zahvalila je svima uključenima u ovaj projekt.

– Ovim projektom dobit ćemo jednu novu kvalitetu u vrtiću koji posluje na 12-ak lokacija koje se obnavljaju i unaprjeđuju – zaključila je Ostriž.

zatvori