Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: NOVI BODOVI Podravkašice pobijedile varaždinsku Koku

Rukometašice Podravka Vegete upisale su još jednu pobjedu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

Kako su poručili iz kluba, Podravkašice su protiv varaždinske Koke odigrale 13. kolo i slavile rezultatom 32:28, dok su na poluvrijeme otišle s 20:11. Spomenimo i da je po prvi put u sastavu Podravka Vegete nastupila i Andrea Pavković, nova igračica koja je predstavljena uoči gostovanja.

>> Podravka Vegeta predstavila novu igračicu koja debitira već večeras

– Do 10. minute susreta Podravka Vegeta je nametnula svoj tempo i nizom od četiri pogotka ekipa iz Koprivnice dolazi do prve ozbiljnije prednosti od plus četiri pogotka za rezultat 8:4. Dva napada poslije trener Varaždinki zove minutu odmora. Ponovno se približava domaća ekipa na samo pogodak zaostatka u 18. minuti, ali ubacile su odabranice Gorana Mrđena u drugu brzinu i nizom od osam pogodaka povećavaju svoju prednost do velikih plus osam, gol iz kontre za novo veliko vodstvo postigla je Franušić, a punih sedam minuta domaća je ekipa bila bez pogotka. Na odmor naše cure odlaze s prednošću od devet pogodaka i rezultatom 20:11 – objasnili su u klubu.

U drugom dijelu trener Goran Mrđen dao je priliku i mlađim igračicama za dokazivanje, a domaćin iz Varaždina nije posustajao i pokušavali su sustići nakupljenu prednost Podravke iz poluvremena.

– U tome im je puno pomogla Lara Perić koja je više od trećine pogodaka, čak 10 njih postigla za varaždinsku ekipu. Bez obzira na otpor koji su Varaždinke pružale do zadnje minute Podravkašice su kontrolirale rezultat i na kraju upisale nova dva vrijedna boda u prvenstvu. Najefikasnije u redovima Podravka Vegete bile su Milosavljević sa šest pogodaka te Turk i Mugoša s po pet na krilima – zaključili su u klubu.

Ovo je ujedno bila i priprema za još jedno europsko gostovanje Podravkašica koje je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16 sati, i to protiv rumunjskog CSM Bucuresti.

zatvori