Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Kraljice šoka stižu u Koprivnicu, Udovičić: Ovakav rukometni grad zaslužuje spektakl

Kraljice šoka stižu u Koprivnicu.

Naime, u četvrtak u 18 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo Hrvatska i Francuska odigrat će kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. Tim povodom danas je održana i najavna konferencija za medije kojoj su prisustvovali čelni ljudi hrvatskog rukometa, ali i poznata lica rukometnog svijeta. Direktor hrvatskih reprezentacija Ivica Udovičić istaknuo je tako kako mu je jako drago što se europski rukomet vraća u Koprivnicu.

– Kad smo izvukli grupe nismo dvojili bi li Koprivnica trebala biti domaćin. Ovakav rukometni grad zaslužuje takvu utakmicu i spektakl, vjerujem da će cure naći snage i kvalitete da pobjede olimpijske pobjednice – naglasio je Udovičić.

Sličnog stava bila je i tehnička direktorica Hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ljerka Vresk koja je pozvala sve ljubitelje rukometa da dođu bodriti naše reprezentativke. Inače, sukladno epidemiološkim mjerama utakmicu će na tribinama moći pratiti 500 gledatelja.

– Nadam se da ograničenja neće spriječiti ljubitelje rukometa da dođu u dvoranu. Izbornik je pozvao 21 igračicu, znamo da je pandemija uzrok velikog broja ozljeda, a većina igračica odigrava utakmice ovaj vikend pa ćemo viziju postava imati u subotu ili nedjelju. Iščitali smo sa stranica saveza Francuske da i protivnice dolaze u izmijenjenom sastavu, vidjet ćemo tko će sve doputovati – objasnila je.

Podravkašica i reprezentativka Hrvatske Dejana Milosavljević također je izrazila zadovoljstvo zbog dolaska reprezentacije u Koprivnicu uz nadu da će rukometašice ostvariti dobre rezultate. Znamo da se Milosavljević dnevno suočava s mnogim sportskim izazovima koji mogu rezultirati umorom, no nastup za reprezentaciju posebno je iskustvo, istaknula je.

– Umor je uvijek prisutan, no reprezentacija je nešto posebno – zaboraviš probleme, daš sve od sebe i nadaš se najboljem. Ne treba puno pričati o protivnicama, tko prati sport zna da je Francuska u vrhu godinama, to je jedan veliki izazov na nas – kazala je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Okupljenima se obratila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž otkrivši što za Koprivnicu znači dolazak reprezentacije.

– Mali grad će ugostiti izniman sportski događaj. Veseli nas što možemo nastaviti partnerski odnos sa Hrvatskim rukometnim savezom, a sigurna sam da su naši zajednički sportski projekti nastavak pozicioniranja Koprivnice na sportskoj karti Hrvatske i Europe – poručila je Ostriž.

Spomenimo na kraju da se Udovičić osvrnuo i na probleme s kojima će se morati suočiti europske reprezentativke, ali i cijeli organizacijski odbor kvalifikacijog dijela prvenstva. Naime, Hrvatska je u skupini s Ukrajinom zbog čega postoji problem vezan uz odigravanje utakmica.

– Postoji neizvjesnost ove kvalifikacijske grupe – kako će se to sve odigrati ne znamo, imamo problem i s muškom reprezentacijom. Nažalost, na to ne možemo utjecati, volio bih da se nepovoljno stanje u Ukrajini što prije završi – zaključio je.

Dodajmo da će se neposredno prije utakmice održati odgođena svečanost dodjele nagrada najboljim rukometašicama i rukometašima, a posebna počast odat će se i Zlatku Saračeviću, tragično preminulom treneru Podravka Vegete.

zatvori