Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Hajduk Slavenu utrpao tri komada

Nogometaši Slaven Belupa u 23. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi na gostovanju kod Hajduka u Splitu.

Domaćin je slavio rezultatom 3:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Zapata u 52. minuti susreta.

Iz kluba poručuju da je to bio prvi poraz Farmaceuta u posljednja četiri kola i dodaju da trener Zoran Zekić u današnjoj utakmici nije mogao računati na Caimacova koji je skupio tri žuta kartona te Krstanovića, Kocijana i Zirduma koji su ozlijeđeni. U odnosu na utakmicu sa Šibenikom od prve minute su krenuli Kvržić u veznoj liniji i Zapata u napadu.

– Hajduk je prvi zaprijetio. U sedmoj i osmoj minuti domaćin je bio opasan nakon kornera, no siguran je bio Sušak. Splićani su u vodstvo stigli u 13. minuti kada je Sahiti izbjegao pozornosti naše obrane i poentirao za 1:0. Osam minuta kasnije Sušak je fantastičnom reakcijom obranio udarac Katića. Naš je golman i nekoliko trenutaka kasnije spasio svoju mrežu kad je opasno iz daljine tukao Kalinić. Hajduk je na 2:0 povisio u 27. minuti preko Grgića – objašnjavaju u klubu.

Napominju da je na startu drugog dijela Sušak vrhunski reagirao na udarac Čoline.

– Onda je Zapata u 52. minuti na asistenciju Laušića poentirao za 2:1 i vratio našu momčad u susret. Preuzeo je Slaven u tim trenucima inicijativu, ali je Bosec u 62. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Deset minuta kasnije Livaja je iz jedanaesterca zabio za 3:1. Bio je to konačan rezultat utakmice – nastavljaju u klubu.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje u Gorici. Ta će se utakmica igrati u petak s početkom u 18 sati.

zatvori