Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Dobar početak natjecateljske sezone za članove Ronilačkog kluba Šoderica

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica nastupili su na prvom kolu otvorenog kupa Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje je održano u Rijeci.

Iz kluba poručuju da je u disciplinama plivanje perajama na 50 metara, 100 metara i 400 metara, te u ronjenju na dah sudjelovalo 13 njihovih članova.

– Najuspješniji natjecatelj bio je mlađi junior Viktor Lovreković s osvojenim prvim mjestima u plivanju perajama na 50 metara i 400 metara, prvim mjestom u ronjenju na dah te trećim mjestom u plivanju na 100 metara. Viktor je ujedno na 400 metara oborio i državni rekord Hrvatske u kategoriji mlađih juniora – istaknuli su.

Dodali su da je među juniorima odlične rezultate postigao Leo Bradić s osvojenim drugim mjestom u plivanju perajama na 400 metara, drugim mjestom u plivanju na 100 metara, drugim mjestom u ronjenju na dah i trećim mjestom u plivanju perajama na 50 metara.

– Među kadetima je bio odličan Tin Treščec osvojivši prvo mjesto u plivanju perajama na 50 metara, drugo mjesto na 100 metara i 400 metara i drugo mjestu u ronjenju na dah – napominju.

Spomenimo i da su dobre rezultate postigli i među mlađim kadetima Luka Nikola Radolić i Petat Treščec, zatim mlađa juniorka Ilona Sataić, kadetkinja Isabella Victoria Švegović i Rea Vuk, a od mlađih kadetkinja Dora Bradić, Ljupka Patrčević Lončarić i Nina Sabol.

U kadetskoj štafeti sudjelovali su Luka Nikola Radolić, Tin Treščec, Petar Koluderi i Sven Blažek i osvojili prvo mjesto, a kadetkinje u sastavu Dora Bradić, Ljupka Patrčević Lončarić, Isabella Victoria Švegović i Rea Vuk bile su treće.

– Rezultati su šaroliki, ali s obzirom na ograničene mogućnosti treninga zbog pandemije, ali i oštru konkurenciju, možemo biti zadovoljni našim podmlatkom koji nastavlja marljivo trenirati i spremati se za nove pobjede – zaključuju u klubu.

zatvori