Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Štaglinec izabrali novog predsjednika

Na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec koja je održana u subotu, odlučeno je kako će ulogu predsjednika obnašati Zoran Zagorščak.

Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnica, istaknula je da je predsjednik zahvalio na ukazanom povjerenju te poručio kako će i dalje raditi za dobrobiti vatrogasaca i naselja Štaglinec.

Zapovjednik društva Igor Međimurec iznio je izvješće o radu za 2021. godinu, u kojem je spomenuo izvanredne dislokacije na potresom pogođena područja, donaciju opreme DVD-u Mali Gradac te inicijativu za uklanjanje dimnjaka na području Koprivnice. U protekloj godini sudjelovali su i na osiguranju cijepljenja u dvorani Srednje škole Koprivnica, a održali su i pokaznu vježbu djece od šest do 12 godina. Osim toga, društvo je tradicionalno darivalo djecu povodom blagdana svetog Nikole.

Zagorščak je najavio rad društva na promicanju vatrogastva, usavršavanju članova, nastupima na raznim natjecanjima te nabavki i održavanju opreme. Uz navedeno, istaknuo je održavanje tradicionalnog malonogometnog turnira kao i nastavak suradnje s Gradom, Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice, Društvom žena Proljeće i Mjesnim odborom Štaglinec.

Spomenimo i dobitnike odlikovanja koja će im se osobno uručiti u narednom razdoblju. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u društvu dobili su Ana Međimorec, Ivan Svržnjak, Laura Ratković, Nikola Bukvić, Ivana Jurčić, Filip Bošnjak, Darko Šimunić, Franjo Figač, Damir Sikinger i Dragutin Ciglar. Spomenicu za 20 godina dobili su Josip Žulj i Branko Žulj, dok su spomenicu za 30 godina rada dobili Dejan Lovrenčić, Robert Ostrički, Denis Došen i Mario Šestak. Navedeno priznanje za 40 godina rada dobili su Ivica Bračko, Željko Bukvić, Nino Gašparić, Marijan Krsnik i Ivica Ostrički. Zvanje vatrogasnog časnika prve klase stekli su Matea Golubić i Zoran Zagorščak koji je zajedno s društvom primio zahvalnicu Grada Petrinje za angažman nakon potresa.

Rad društva pohvalili su i gosti, predstavnici vatrogasaca iz Zlatara, Supetra i Baranjskog Petrovog Sela te Goran Matoničkin, zamjenik predsjednika županijske vatrogasne zajednice, i Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio važnost članstva i njihove aktivnosti za svaki DVD, pa tako i za Štaglinec te poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Najavio je i dolazak pet novih kombi vozila u gradska vatrogasna društva.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić također je prisustvovao skupštini te je osim pohvala za rad društva istaknuo i važnost vatrogastva i vatrogasaca za grad u cjelini te najavio kako će se ove godine za rad vatrogasnih društava, u sklopu gradske Vatrogasne zajednice iz gradskog proračuna, osigurati milijun kuna, a u planu je i izgradnja novog i modernog vatrogasnog centra koji bi u potpunosti pokrio potrebe koprivničkog dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva.

zatvori