Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

BOMBA TRANSFER Podravku će od sljedeće sezone pojačati trenutna kapetanica Lokomotive

Kapetanica zagrebačke Lokomotive Dora Kalaus u novoj će se sezoni priključiti RK Podravka Vegeti. Vijest je to koju je maloprije objavio koprivnički klub.

– Nakon što se u prošloj sezoni ekipi priključila njezina sestra blizanka Larissa Kalaus te preuzela kapetansku vrpcu najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba, a tragom stvaranja ekipe u kojoj će igrati talentirana domaća imena itekako je logično da još jedna vlasnica europske bronce nastavi svoj put u klubu u kojem je napravila svoje prve rukometne korake – poručili su iz RK Podravka Vegete.

Dora je rođena u Zagrebu 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke zabilježila je u križevačkom Rukometnom klubu Mlinar, baš kao i njezina sestra. Nakon toga se na poziv trenera Branka Krajačića priključila Podravki gdje je u mlađim kategorijama igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Dora zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je provela posljednjih sedam godina igračke karijere.

Desna vanjska igračica te hrvatska reprezentativka, baš kao i njezina sestra, sportu, ali i obrazovanju posvetila je jednaku pažnju pa je tako magistrirala psihologiju. Dora se rukometom bavi od svoje osme godine i prati ju kroz cijeli život. Njezin najveći uspjeh je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu sa ženskom seniorskom reprezentacijom.

Od njezinih klupskih uspjeha vrijedno je istaknuti osvajanje Challenge Kupa s Lokomotivom, a tu su i dva trofeja u hrvatskom Kupu za žene. S Lokomotivom je tako posljednjih godina kontinuirano nastupala u europskim natjecanjima EHF Kupu i Challenge Kupu.

– Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi – rekla je Dora Kalaus za klupske stranice.

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
zatvori