Petak, 26. travnja 2024.

VOLIM SE GIBAT, GIBAT Nemčići će u novom projektu planinariti, biciklirati, jačati kreativnost i rješavati se stresa

Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice pokreće projekt pod nazivom “Volim se gibat, gibat”.

Riječ je o preventivnom projektu za učenike petih razreda, čiji je cilj razvoj mentalnog zdravlja i interpersonalnih vještina učenika povezivanjem s prirodom i tjelesnom aktivnošću, kažu iz škole.

U provedbi projekta pomoći će Udruga Outward Bound Hrvatska koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi. Kroz iskustveno učenje u prirodi, učenici će razvijati empatiju, otpornost te samostalnost. Sve aktivnosti radit će vani, na svježem zraku, razvijajući i pozitivan odnos prema prirodi.

– Između ostalog, učenici će ići na planinarenje, biciklom do rekreativnog centra, sudjelovati u proljetnom krosu i grupnim socijalno-pedagoškim radionicama gdje će metodom intuitivne šetnje parkom raditi na jačanju komunikacijskih, socijalnih vještina, kreativnog mišljenja te na usvajanju tehnika i metoda za rješavanje stresa i anksioznosti – dodaju iz škole.

Projektni tim čine pedagoginja Tihana Cvek, učiteljice Marija Mišković, Đurđica Pošta, Lada Gudić i ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec. Projekt je vrijedan 13.000 kuna, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

zatvori