Ilustracija / Snimio Valentino Štefanek.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je na području županije zabilježeno 152 nova slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 1.108 slučajeva, ozdravila je 61 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je devet na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 277 uzoraka, PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19.393 osobe.

– Podsjećamo da se nastavlja s akcijama cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Danas, u petak 14. siječnja na rasporedu je punkt u Križevcima u dvorani Osnovne škole Lj. Modeca u vremenu od 14 do 18 sati – kažu iz stožera.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.