Petak, 4. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan s dva promila vrludao Koprivničkim Bregima, drugi naseljem projurio duplo više od dozvoljenog

Tijekom vikenda na podravsko-prigorskim cestama zabilježeno je sedam prometnih nesreća te su sankcionirana 233 prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da su u prometnim nesrećama dvije osobe ozlijeđene, a najčešći uzroci bili su oduzimanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina, nepropisna vožnja unazad, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i neočekivana pojava opasnosti.

>> TEŠKA NESREĆA Pijani 28-godišnjak sletio s ceste, auto se prevrnuo

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (115), zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa (26) te vožnje pod utjecajem alkohola (25).

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 22 sata u Koprivničkim Bregima u Ulici kralja Tomislava kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,04 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju u 12:44 na državnoj cesti broj 41 u mjestu Velika Mučna kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Napominju da su dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, četiri vozača bila su uhićena te su prema dvojici provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su vozačima izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, uvjetna kazna zatvora i zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

– Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor 57 mladih vozača. Mladi vozači su počinili devet prometnih prekršaja. Jedan mladi vozač je bio uhićen, proveden je žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u zatvoru – zaključuju u policiji.

>> DIVLJANJE CESTOM Pijani mladić (20) ignorirao policiju i znakove pa stisnuo gas; završio je u zatvoru

Slušaj uživo
zatvori