Petak, 26. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Policija sankcionirala 154 prometna prekršaja, rekorder muškarac koji je s 1,82 promila skrivio nesreću

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda na prometnicama zabilježili četiri prometne nesreće i sankcionirali 154 prometna prekršaja.

Kako poručuju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, najčešća okolnost koja je dovela do prometnih nesreća bila je oduzimanje prednosti prolaska. Od 154 prometna prekršaja, najviše njih odnosilo se na prekršaje prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 22:50 na otvorenom dijelu županijske ceste Rasinja – Kuzminec kod 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila vozio osobni automobil i pritom radi nepropisnog kretanja kolnikom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je ujedno vozio za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta radi neodazivanja izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu. Vozač je bio uhićen – objašnjavaju u policiji i podsjećaju kako je protiv njega potom proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim.

>> Vozio s 1,82 promila, bez vozačke i prouzročio nesreću, sud ga oštro kaznio

Uz to, izvršen je nadzor 60 mladih vozača koji su počinili šest prometnih prekršaja od čega se najviše njih odnosilo na prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

zatvori