Četvrtak, 2. svibnja 2024.

VIDEO Mrđen uoči teškog gostovanja u Danskoj: Cilj nam je da se ne ponovi penzionerski rukomet

Rukometašice Podravka Vegete danas putuju u Dansku gdje će sutra odigrati odgođeno 10. kolo DELO EHF Lige prvakinja protiv danskog Esbjerga.

Utakmica je na rasporedu u 16 sati, a tim je povodom održana i konferencija za medije kojoj su prisustvovale nove Podravkine igračice Tina Barišić i Gabriela Gudelj te trener momčadi Goran Mrđen.

– Esbjerg čini ekipa koja po mom ukusu igra najbolji i najkonkretniji te najefikasniji rukomet, a zato i jesu prvi u skupini. Mislim da su baš dobro pokriveni s jako dobrim igračicama; Reistadt je sigurno među top tri igračice na svijetu što je pokazala i na Svjetskom prvenstvu, a i kroz ove utakmice Lige prvakinja. U zadnjoj utakmici Esbjerga je zabila 13 pogodaka, a i cijela ekipa ponekad izgleda zastrašujuće. U drugom poluvremenu te zadnje utakmice imali su 84-postotni šut, možda su nešto i slučajno promašili – rekao je Mrđen.

Nastavio je kako je dogovor momčadi da igra “ful” bez obzira hoće li takva igra trajati 15, 30 ili 45 minuta, a cilj je da se ne ponovi “penzionerski” rukomet viđen u utakmici s Dortmundom.

– Tako smo počeli i mislim da je to put kojim želimo nastaviti iz utakmice u utakmicu. Možemo čak reći i iz poluvremena u poluvrijeme, da ne kažemo od time outa do time outa. Sad će početi i utakmice u domaćem prvenstvu pa će se to malo zagužvati. Igrat ćemo srijedom i subotom naredna dva-tri tjedna, a povrede koje imamo nisu male, više su mehaničke prirode. Što je tu je – doma tražimo bodove, a vani što bolje utakmice – rekao je trener Mrđen misleći na preostale europske oglede.

Na pitanja novinara o tome koliko je zadovoljan onime što su pokazale nove igračice Tina Barišić i Gabriela Gudelj, Mrđen je kazao kako su se mlade Podravkašice dobro snašle.

– Ako su one zadovoljne, onda sam i ja. One same znaju kad je nešto dobro, kad nije i kad je nešto plod greške u nekoj velikoj želji ili laganini fazi. Nije jednostavno doći u bilo koju sredinu, ne samo Podravku – rekao je.

Mrđen je progovorio i o Korini Karlovčan kao dugotrajnijem rješenju na vanjskoj poziciji.

– Pitanje je želi li ona baš to. Sigurno je da nije rješenje da igra 60 minuta vanjsku poziciju. Kad nešto ide dobro zašto ne, ali je ona prije svega lijevo krilo i to igra dobro. Kad se pojavi na vanjskom, top ekipe kao što su Rostov, Dortmund i Brest imaju problema s njom – naglasio je.

Kada je riječ o očekivanjima, odnosno svemu što se može izvući u građenju ekipe u nastavku sezone, Mrđen je poručio kako se iz svake utakmice može nešto izvući.

– Svaki klub koji je uređen sigurno nakon Nove godine razmišlja o sljedećoj sezoni, ali ne trebamo sada razmišljati što će biti 1. srpnja. Moramo razmišljati što će biti od subote do subote, da se ne zaljubimo u neku dobro odigranu utakmicu ili da se ne razočaramo u neku lošije odigranu – zaključio je Mrđen.

Na današnjoj konferenciji predstavile su se i spomenute Barišić i Gudelj koje su debitirale u utakmici Lige prvakinja, a svoje prve dojmove najprije je ispričala Gudelj.

– San svake rukometašice koja se ozbiljno bavi rukometom je da nastupi u jednom takvom elitnom europskom natjecanju. Želim zahvaliti treneru na ukazanom povjerenju i ekipi što nas je lijepo prihvatila i bodrila od samog početka. Rezultat je izostao, no dale smo sve od sebe i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama nastaviti tragom prvog poluvremena koje smo odigrale protiv Bresta. Borit ćemo se i dalje, iako nas je sve manje. Vjerujem i znam da će trener naći neka rješenja i za preostale utakmice pa možda uspijemo i iznenaditi nekoga. Smatram da je nama svaka utakmica novi izazov i tako moramo pristupati – rekla je Gudelj.

Spomenimo da je Tina Barišić nedjeljnu utakmicu protiv Bresta otvorila pogotkom.

– San je to svake cure u svakom trenutku, a ja sam to ostvarila dosta mlada. Led je probijen i sretna sam te mi je drago da su me cure prihvatile i da smo na dobrom putu. Ambicije su usmjerene prema što boljim rezultatima, nadam se da ćemo već u ovoj sezoni ostvariti zacrtane ciljeve, a za iduću ćemo vidjeti – ispričala je Barišić.

Podsjetimo, Esbjerg je prvoplasirana ekipa skupine A s ukupno 17 bodova u 10 odigranih kola i tek jednom izgubljenom utakmicom.

 

🎬🎙KONFERENCIJA ZA MEDIJE🎙🎬
#doksrcekucaPodravka

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Četvrtak, 27. siječnja 2022.

 

Foto: Romana Mihalec / Izvor: RK Podravka Vegeta
Foto: Romana Mihalec / Izvor: RK Podravka Vegeta
Foto: Romana Mihalec / Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori