Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule četiri osobe s koronavirusom, potvrđen 101 novi slučaj zaraze

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 313 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, jutros je potvrđen 101 novi slučaj zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe rođene 1934., 1942., 1945. i 1955. godine s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije od njih nisu bile cijepljene protiv koronavirusa – poručili su iz županijskog stožera.

U Podravini i Prigorju trenutno je aktivno 999 slučajeva ove bolesti, ozdravilo je 129 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 42 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u ukupno 19.738 slučajeva.

U stožeru podsjećaju i da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Danas je na rasporedu punkt u Đurđevcu u dvorani Strukovne škole u vremenu od 14 do 18 sati.

>> Objavljeni termini cijepljenja do kraja siječnja; dozu možete primiti u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu

– Građani se mogu cijepiti cjepivima Pfizer, Moderna i Johnson. Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – objasnili su.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori