Petak, 26. travnja 2024.

STANJE U BOLNICI Dr. Devčić: Manje je teško bolesnih pacijenata, povećat će se dinamika obavljanja dijagnostike i zahvata

Na redovnoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljano je o stanju u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek, testiranjima u ordinacijama obiteljske medicine , ali i o kršenju epidemioloških mjera.

Iz Službe ureda župana poručili su kako je o stanju u koprivničkoj bolnici izvijestio ravnatelj dr. Mato Devčić rekavši da je prisutan trend smanjenja priljeva teško bolesnih pacijenata i prijema u Jedinicu intenzivnog liječenja, što će omogućiti da se u narednim danima poveća dinamika obavljanja poslova dijagnostike i svih vrsta medicinskih zahvata.

Spomenimo i da je u ordinacijama obiteljske medicine počelo testiranje brzim antigenskim testovima, a Mirjana Hanžeković, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, uputila je apel pacijentima da se za brzo antigensko testiranje prethodno najave kod svojih obiteljskih liječnika s ciljem izbjegavanja miješanja pacijenata.

– Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije sve poslove obavljaju u skladu s protokolima i bez poteškoća, naglasila je v.d. ravnateljice Valerija Bartolić, dok je Miroslav Puž, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke, istaknuo kako su službenici od početka godine proveli 300-tinjak nadzora izolacije i liječenja u kući pri čemu su registrirali četiri kršenja. Nastavlja se i kontrola rada ugostiteljskih objekata, izvijestio je Miroslav Blažotić ispred Službe civilne zaštite Koprivnica dodavši da su ove godine upućena dva prekršajna naloga zbog nepoštivanja mjera – naglasili su u Službi ureda župana.

Članovi stožera uputili su apel sugrađanima da odgovornim ponašanjem i pridržavanjem svih epidemioloških mjera prevencije doprinesu zaštiti zdravlja.

zatvori