Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

REZIME Šinterice u prošloj godini zbrinule 87 mačaka, udomile njih 39, uredile Mačkovec…

Još jedna godina je iza nas, a volonterke koprivničke Udruge Šinterice dobra srca spremne su za nove izazove koje donosi 2022. godina.

– Zbrinuli smo 87 mačaka, udomili njih 39. Organizirali smo kastraciju za 328 mačaka. Proveli smo edukacije u šest škola, dvije radionice s Društvom Naša djeca u Mačkovcu, jednu edukaciju s Odredom izviđača Kamengrad i jedan edukativno promotivni štand s KUD-om Delovi. Edukacije smo popratili edukativnim brošurama s temom parazita, kastracija, volontiranja, udomljavanja i zaraznih bolesti mačaka. Obilazili smo ulične mace na hranilištima koje od 2021. imaju nove kućice i ogradu. Nenadano smo izgubili četiri života – Mirna, Dado, Ljutimir i Roma – istaknule su na svojoj Facebook stranici.

Uredile su i Mačkovec, zamijenile krovište, dio stolarije, postavile linoleum na dio podova, izolirale strop, postavile penjalice za mačke i nove mrežice. Organizirale su aukcije, akcije, štandove. Aktivno je bilo pet projekata i to “Mačak u vreći”, “Besplatna kastracija”, “Ti me držiš”, “Moj dom nije ulica” i “Romin kutak za napuštene mačke”.

– Hvala volonterima koji neumorno svaki dan, svaki sat daju sve od sebe. Vi niste kotačići, vi ste motor udruge koji, osim što bruji, zrači prijateljstvom, upornošću, emocijama, snagom. Hvala vozačima koji svaki dan prevoze naše debele brčiće do veterinara. Hvala veterinarima koji svaki dan trpe naše mušice, otvaraju ordinaciju van radnog vremena, nose dio borbe, odgovaraju na poruke, a povremeno i zadirkuju s porukama. Hvala donatorima i kumovima koji nas vade iz problema, koji održavaju udrugu postojećom i na taj način spašavaju mace zajedno s nama. Vi dođete kao rodbina, ona teta iz Njemačke koja šalje čokolade i markiranu robu, a nitko zapravo ne zna kako izgleda. Samo što vi šaljete nešto puno vrjednije – novu šansu našim i vašim macama. I na tome vam ogromno hvala. Hvala udrugama i pojedinim volonterima koji su nam pomagali donacijama i savjetima posebice u borbi s FIP-om. Hvala udomiteljima koji su preživjeli naše provjere i pitanja te pružili dom našim, sada vašim, macama. Nema ljepšeg poklona od fotografija bivših štićenika – zaključile su volonterke.

zatvori