Petak, 26. travnja 2024.

‘PRILIKA ZA SVE 4’ Za 57 pomoćnika u nastavi osigurano 2,6 milijuna kuna

I ove se školske godine pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi.

Zaključak je to online konferencije projekta “Prilika za sve 4” koji po četvrti put provodi Koprivničko-križevačka županija.

Kako su poručili iz Službe ureda župana, riječ je o vrlo važnom projektu za sve dionike obrazovnog sustava, što je potvrdio i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Uputio je pritom i zahvalu partnerima, ravnateljima škola, PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije te nastavnicima i pomoćnicima koji zajedničkim snagama sudjeluju u realizaciji ovog projekta vrijednog 2,6 milijuna kuna.

– Prošle smo školske godine završili s projektom koji se provodio u četverogodišnjem ciklusu, a ove godine u projektu “Prilika za sve 4” nastavljamo provoditi jedan od najznačajnijih projekata koji se provode u sustavu obrazovanja. Županija je od samih početaka prepoznala veliku vrijednost koji projekt ima za učenike s teškoćama u razvoju. Iznimno nam je drago što smo i ove godine omogućili rad 57 pomoćnika u nastavi za 62 učenika koji će na taj način lakše usvojiti sve elemente odgojno-obrazovni programa, dobiti samopouzdanje i najvažnije socijalizirati se s vršnjacima kroz društveno-socijalnu inkluziju – naglasio je Ljubić.

Detalje samog projekta sa zadanim ciljevima i aktivnostima prezentirao je voditelj projekta Vladimir Šadek, a konferenciji su uz ravnatelje partnerskih škola, ispred kojih se obratila Gordana Juran Ratković, ravnateljica Srednje škole Ivan Seljanec Križevci, prisustvovali i predstavnici PORA-e.

Spomenimo da se projekt provodi od 16. kolovoza 2021. do 16. kolovoza 2022. godine, a u ukupnoj vrijednosti projekta 95 posto sufinancira Europski socijalni fond, dok je preostalih pet posto osigurala Županija. U projektu sudjeluje 13 osnovnih te pet srednjih škola kojima je osnivač Županija.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori