Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Operirana kapetanica Podravka Vegete Larissa Kalaus: Rame boli, ali oporavak napreduje dobro

Kapetanica Rukometnog kluba Podravka Vegeta Larissa Kalaus operirala je rame.

– Oporavak napreduje dobro, rame boli, ali to je normalno za ovo razdoblje nakon operacije. U vrijeme kad ne odmaram, pratim utakmice Europskog prvenstva, uživam u kavi i laganim šetnjama s dečkom, a jako dobar prijatelj i saveznik u oporavku su mi u ovom trenutku i knjige te serije – rekla je Kalaus za službene stranice kluba.

Podsjetimo, nakon što je odigrala jesenski dio sezone u klubu, uslijedio je poziv na Svjetsko prvenstvo na koje je i otišla. Za vrijeme Svjetskog prvenstva ozlijedila je rame za koje je nakon obavljenih pretraga preporučen operativni zahvat.

– Operirana je prije nekoliko dana tako da je propustila i europski ogled Podravkašica protiv Bresta. Rađena je stražnja artroskopska stabilizacija desnog ramena, u Larissinom slučaju, šuterskog. Larissa neko vrijeme mora mirovati, a sukladno uputama liječnika i pretragama koje slijede u narednim fazama oporavka Larissa će čekati zeleno svjetlo za povratak treninzima. Koliko će točno trajati oporavak od ove ozljede još nije poznato s obzirom na to da je to kod igračica individualan proces, ali s obzirom na to da je Larissa iznimno predana, hrabra i uporna u svemu što radi, vjerujemo kako će sve ići onako kako ona zacrta – objašnjavaju u klubu.

zatvori