Petak, 26. travnja 2024.

Općina Novigrad Podravski objavila javne pozive za sufinanciranje udruga zaštite životinja, javnih potreba u sportu, poljoprivrede…

Općina Novigrad Podravski objavila je javne pozive i natječaje za sufinanciranje potpora u poljoprivredi, programa i projekata udruga iz područja zaštite životinja te javnih potreba u sportu i kulturi na području općine za 2022. godinu.

U Općini posebno ističu Javni natječaj za (su)financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite životinja i dodaju kako ukupan iznos koji će se temeljem ovog javnog natječaja moći dodijeliti udrugama za programe i projekte iznosi 200.000 kuna. Najmanji iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu pritom iznosi 10.000, a najveći 70.000 kuna.

– Na ovaj javni natječaj se mogu javiti sve udruge čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka unapređenju sustava skrbi o životinjama, osobito napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, podizanje javne svijesti građana općine Novigrad Podravski o važnosti smanjenja broja napuštenih i izgubljenih kućnih ljubimaca te skrbi o njima, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti Jedinstveni upravni odjel Općine Novigrad Podravski ne ocijeni kao gospodarsku djelatnost – objašnjavaju.

Spomenimo da svaka udruga u okviru ovog javnog natječaja može prijaviti i ugovoriti provedbu najviše tri programa i projekta koje će se provoditi tijekom 2022. godine te za svaki mora podnijeti zasebnu prijavu.

Dodajmo da su javni pozivi i natječaji sa svim potrebnim obrascima i dokumentima dostupni na internetskim stranicama Općine.

zatvori