Petak, 26. travnja 2024.

KORONA U TRUDNOĆI Dr. Stanišić: Susrećemo se sa strašnim posljedicama, godinama nismo imali smrt rodilje

U posljednjih mjesec i pol dana tri su trudnice iz Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek prebačene u Zagreb zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

Izjavio je to voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivica Stanišić prilikom današnjeg posjeta koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i njegovih suradnika koprivničkom rodilištu. Nažalost, posljedice zaraze bile su teške.

– Ova nevolja od COVID infekcije u trudnoći je pokazala svoje pravo lice. U zadnjih mjesec i pol imamo tri teža slučaja oboljenja trudnica. Dvije prijevremene trudnoće transportirane su u tercijarni centar u Zagrebu. Jedna beba je rođena carskim rezom, no nažalost, majka nije preživjela. Prije dva-tri dana također smo transportirali trudnicu, ona je stabilno na COVID odjelu u Sv. Duhu u Zagrebu. Nažalost, imamo i još jednu trudnicu koja je rodila mrtvorođeno dijete, ona je prebačena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i čini se da je dobro – rekao je dr. Stanišić.

Komentirao je kako je procijepljenost zadovoljavajuća, no ne i ona trećom dozom, koja prema sadašnjim saznanjima mnogo bolje štiti od omikron soja virusa.

– Apeliram da se cijepimo, pogotovo trudnice koje su zbog neznanja i neobjavljenih podataka najslabije procijepljene, nastojimo tu nešto pokrenuti. Susrećemo se sa strašnim posljedicama, godinama nismo imali smrt rodilje, a sada se to i na nivou države češće događa – zaključio je dr. Stanišić.

zatvori