Srijeda, 8. svibnja 2024.

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Dario Jembrek izabran za predsjednika Partnerskog vijeća manjeg urbanog područja Koprivnica

Konstituirano je Partnersko vijeće manjeg urbanog područja Koprivnica.

Iz koprivničke Gradske uprave poručili su da je uz prisustvo 26 od 28 članova jednoglasnom odlukom za predsjednika izabran Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, a za njegovu zamjenicu Aldijana Matić Horvat, direktorica koprivničkog Entera.

– Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu, a članovi su upoznati s Komunikacijskom strategijom i komunikacijskim akcijskim planom za strategiju razvoja malog urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje 2021.-2027. godine – objašnjavaju.
Napominju da Partnersko vijeće sudjeluje u donošenju SRUP-a, utvrđuje prioritete razvoja urbanog područja, predlaže strateške projekte važne za područje te prati cjelokupnu provedbu.

Spomenimo da djeluje sukladno načelu partnerstva i suradnje, vodeći računa o zastupljenosti različitih aktera razvoja iz urbanog područja i zastupljenosti interesa većine stanovništva s područja obuhvata, a čine ga predstavnici svih jedinica lokalne samouprave u sastavu urbanog područja Koprivnica, predstavnici Koprivničko-križevačke županije i PORA-e – regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i regionalnog koordinatora, predstavnici javnih tijela značajnih za razvoj urbanog područja Koprivnica, predstavnici visokoškolskih ustanova, pružatelja obrazovnih usluga i usluga osposobljavanja, predstavnici gospodarskih i socijalnih partnera te predstavnici organizacija civilnog društva.

zatvori