Petak, 26. travnja 2024.

Jakšić o poražavajućim rezultatima popisa stanovništva: Bez jasnih promjena u nacionalnoj politici ne možemo očekivati promjene

Prema posljednjem popisu stanovništva, Koprivnica ima nešto manje od 29.000 stanovnika, što je oko šest posto manje nego prije 10 godina. Istovremeno, Koprivničko-križevačka županija ima za čak 12 posto manje stanovnika, sada broji nešto manje od 102.000.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi.info da ovakve brojke ne pune veseljem i zadovoljstvom.

– Ono što može biti neki blagi optimizam ili blaga nada je to što kada gledamo samu Koprivnicu, pali smo najmanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, i pali smo podosta i ispod prosjeka županije Hrvatske. Dakle i dalje smo u tim crnim i lošim brojkama, ali među najboljima u Hrvatskoj. Nadam se da će i to biti jedan od kotačića koji će doprinijeti jednom optimizmu i nadi da se ipak ti brojevi uz suradnju, rad i neke nove mjere mogu preokrenuti – rekao je Jakšić.

>> REZULTATI POPISA Podravaca i Prigoraca je gotovo 14.000 manje, loše stanje i u Koprivnici

Naglasio je da u Koprivnici postoji puno takozvanih demografskih mjera.

– Razmišljamo i o nekim novim mjerama, ali sve to nije dovoljno jer nema te općine, grada i županije koja može sama okrenuti ove negativne trendove. Bez jasnih promjena u nacionalnoj politici, bez promjena u politici plaća i u tome da počnemo vraćati vjeru u institucije ove zemlje, jer masa je ljudi otišla zato što su prestali vjerovati u ovu zemlju i u ovo društvo, ne možemo očekivati neke prevelike promjene na bolje. Zato se nadam da su ove brojke nešto što će doprinijeti jednom sveukupnom triježnjenju i konačno stvaranju Hrvatske kao jednog boljeg, ljepšeg, ugodnijeg i pravednijeg mjesta za život, nego li je danas – zaključio je gradonačelnik.

zatvori