Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

GRAD DIŽE KREDIT Pal: Vlada još nije ispunila obećanje, a nama treba izvor za opremanje škole na Podolicama

Grad Koprivnica diže kredit od 10 milijuna kuna.

Riječ je o odluci koju još moraju potvrditi vijećnici na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća koja je zakazana za ponedjeljak.

U pristiglim materijalima navodi se da je riječ o osiguranju sredstava za financiranje tekućih potreba za likvidnošću.

Kako je rekao Dravi.info predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, riječ je o kreditu namijenjenom za opremanje nove škole na Podolicama.

– Stvari se odvijaju brže od očekivanog što je zadovoljavajuće, no školu treba opremiti. Imamo obećanje Vlade, odnosno premijera Andreja Plenkovića koji je dva puta u Koprivnici obećao minimalno opremanje te škole iako se nadamo da možemo i nešto više dobiti od Vlade. Stvar je u tome da građevinski radovi idu prema kraju, mi moramo nabavljati opremu, a nemamo izvor, iako smo očekivali da će Vlada taj dio osigurati. Duboko vjerujemo u to da će Vlada svoje obećanje izvršiti i opremiti tu školu i da ćemo nakon toga taj kredit moći prebiti, ali da bismo mogli raspisati javnu nabavu, moramo imati izvor, a izvor će biti taj kredit – objasnio je Pal.

Dodajmo da je Grad zatražio od tri poslovne banke ponudu za kratkoročni revolving kredit u ukupnom traženom iznosu glavnice od 10 milijuna kuna. U određenom roku tri banke su dostavile svoje ponude, a odrađena su dva kruga pregovora s poslovnim bankama kako bi se dobila najpovoljnija ponuda. OTP banka ponudila je financijski najpovoljniju ponudu stoga je vodeći se kriterijem ekonomski najisplativije, izabrana kako prihvatljiva. Kamatna stopa definirana je u visini od 0,35 posto uz oslobođenje svih naknada za vrijeme trajanja ugovora. Spomenimo da su ostale dvije ponude dale Privredna banka i Erste & Steiermärkische bank.

zatvori