Petak, 26. travnja 2024.

Golubić: Prošle godine uz gradsku subvenciju kastrirano je i sterilizirano više od 250 pasa i 500 mačaka

Kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje kućnih ljubimaca i tako doprinijelo smanjenju broja pasa i mačaka lutalica, Grad Koprivnica i u ovoj godini nastavlja sa subvencioniranjem kastracije pasa i mačaka.

Rekao je to Dravi.info Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, i dodao da su s ovom mjerom počeli 1. ožujka prošle godine.

– Odaziv je bio dobar pa nastavljamo s time i dalje. U protekloj godini i to od ožujka pa do kraja prosinca sterilizirano 148 pasa i 339 mačaka te je kastrirano 109 pasa i 201 mačka. U tu svrhu ukupno je iz proračuna izdvojeno nešto više od 231.000 kuna – rekao je Golubić.

Dodao je da iznosi variraju ovisno o tome radi li se o muškom ili ženskom mačku, odnosno psu.

– Grad subvencionira troškove tih zahvata od 160 do 500 kuna, odnosno ovisno o traženoj usluzi. Tijekom kalendarske godine može se ostvariti maksimalno jedna subvencija za sterilizaciju ili kastraciju psa i jedna za mačku po kućanstvu na području grada – objašnjavaju.

Spomenimo da se za kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka građani mogu javiti jednoj od triju veterinarskih stanica odnosno ambulanti na području grada:

  • Veterinarska stanica Koprivnica d.o.o., Mihovila Pavleka Miškine 66, Koprivnica,
  • Veterinarska stanica – Nova d.o.o., Mihovila Pavleka Miškine 46, Koprivnica,
  • Veterinarska ambulanta PETS2VETS, Ulica Ivice Hiršla 11, Koprivnica.
zatvori