Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: NOĆ MUZEJA Građani uživaju u kulturnim sadržajima, posebnu pozornost privukli noviteti

U tijeku je još jedna Noć muzeja.

Ovogodišnje 17. izdanje nosi naziv “Između stvarnog i digitalnog”, a Koprivničanke i Koprivničanci na nekoliko lokacija u gradu do 22 sata mogu uživati u kulturnim sadržajima.

Noć je započela u Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu gdje je u 18 sati otvorena sama manifestacija, ali i izložba Hrvoja Glavana naziva “Uzdizanje”.

Program je potom nastavljen u Muzeju grada Koprivnice gdje je u obnovljenim podrumskim prostorijama u 19 sati održano predstavljanje nove publikacije i mobilne aplikacije “Plemenka”, sakralno-vinske tematske rute kroz Podravinu. Na istoj je lokaciji otvorena izložba “Svetačke sličice”, a posjetiteljima je na raspolaganju i stalni postav.

Program je pripremljen i u Galeriji Koprivnica – otvorena je izložba “Krleža i Koprivnica (i okolica)”, dok su u prizemlju prikazana “Pisma iz Koprivnice”. Uz to, u Galeriji Mijo Kovačić poznati slikar Ivan Andrašić prezentira slikanje uljem na staklu.

Spomenimo i da je u 19:30 na Trgu dr. Leandera Brozovića počela “Celog sveta prestolnica”, edukativna šetnja za građanstvo središtem Koprivnice.

Tek djelić atmosfere s još jedne pandemijske Noći muzeja donosimo vam u fotogaleriji, a uz valjanu COVID potvrdu još uvijek stignete posjetiti neku od lokacija.

zatvori