Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Veliko slavlje Slaven Belupa u Osijeku

Nogometaši Slaven Belupa u 21. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige svladali jednog od kandidata za naslov prvaka. Slavenaši su u Osijeku odigrali odličnu utakmicu i golovima Zvonareka i Božića slavili s 1:2.

Iz kluba poručuju da trener Zoran Zekić nije mogao računati na nekoliko važnih igrača. Paracki, Krstanović, Kocijan, Kvržić i Zirdum zbog ozljeda nisu konkurirali za današnju utakmicu.

– Naša je momčad bila bolja u prvih 45 minuta i prava je šteta što na poluvremenu nije imala prednost. Laušić je dva puta opasno prijetio, a najbolju priliku u prvom dijelu imao je Zapata 10-ak minuta prije odlaska na odmor. Fantastično ga je pronašao Zvonarek, a kolumbijski napadač nije uspio svladati Ivušića iz neposredne blizine – ističu u klubu.

Napominju da ono što Farmaceutima nije pošlo za nogom u prvom poluvremenu, pošlo im je u 49. minuti.

– Zvonarek se odlično oslobodio svog čuvara i iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Osijeka za 0:1. Domaćin je prvi puta na utakmici zaprijetio u 65. minuti preko Škorića, ali siguran je bio Sušak i obranio njegov udarac glavom. Naša je momčad s 0:2 povela u 68. minuti. Visoko je skočio Božić nakon jednog kornera i glavom zakucao loptu u mrežu za 0:2. Osijek je na 1:2 smanjio u 74. minuti preko Caktaša. Bio je to konačan rezultat utakmice – objašnjavaju u klubu.

Spomenimo da će u idućem kolu koprivnička momčad snage odmjeriti sa Šibenikom. Utakmica će se u petak igrati od 18 sati.


21. siječnja 2022. – 21. kolo HT Prve lige
Osijek, Gradski vrt

NK Osijek – NK Slaven Belupo 1:2 (0:0)

NK OSIJEK: Malenica – Jučević (od 60. Bralić), Škorić, Lončar, Leovac – Žaper, Brlek (od 46. Kleinheisler) – Fiolić, Hiroš (od 46. Fućak), Bohar (od 60. Mierez)- Topčagić (od 70. Caktaš). Trener: Nenad Bjelica.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić, van Bruggen, Soldo – Bosec, Marina, Caimacov, Goda – Laušić (od 62. Brković) – Zvonarek (od 75. Grgić), Zapata (od 90. Crnac). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Duje Strukan (Split), Goran Perica (Šibenik), Alen Jakšić (Split), Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina)

Strijelci: 0:1 Zvonarek 49′, 0:2 Božić 68′, 1:2 Caktaš 74′

Žuti karton: Leovac 77′, Žaper 90′ (Osijek); Brković 72′, Zapata 90′, Crnac 90′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Osijek); (Slaven Belupo)

zatvori