Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Uručene nagrade za Najdječje djelo 2019./2020. godine, razred je pomagao učenici s autizmom

Održan je prijam za predstavnike dobitnika nagrade za Najdječje djelo za 2019./2020. godinu.

Iz Gradske uprave poručili su kako je prijam za Krešu Grgca, ravnatelja Osnovne škole Braća Radić, i učiteljicu Mariju Petras održala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

>> Koprivnički mališani osvojili nagradu zbog svoje solidarnosti i nesebične pomoći

– Učenici tadašnjeg četvrtog razreda za svoje zalaganje i humanitarni rad osvojili su ovu važnu nagradu te time i dvodnevno putovanje u Šibenik. Nažalost zbog pandemije izazvane koronavirusom na putovanje nisu uspjeli otići. Nagrada je sada uručena u obliku poklon bona svakom od učenika, učiteljici i asistentici u nastavi – objasnili su.

Razred je nagradu osvojio zbog zalaganja i pomoći u radu učenici kojoj je dijagnosticiran autizam.

– Prijatelji iz razreda djevojčici su pomagali u svakodnevnim aktivnostima te ju poticali na rad i uključivanje. Također, kao razred nizom dodatnih aktivnosti razvijali su toleranciju i zajedništvo, a posebno su se istaknuli aktivnostima vezanim uz zdrav život i brigu o okolišu – istaknuli su u Gradskoj upravi.

Spomenimo da je Ostriž prisutnima zahvalila na trudu i motivaciji.

– Razredi koji imaju takva postignuća i koji imaju dobru razrednu klimu su preslika odnosa kakav njihova učiteljica ima prema njima i kolegama – poručila je.

Dodajmo da su prijamu prisustvovali i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, i Jelena Horvat, koordinatorica projekta Veliko srce koprivničkog djeteta.

zatvori