Subota, 5. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Podravskom magistralom protutnjao sa 155 kilometara na sat

Podravsko-prigorski policijski službenici tijekom vikenda su na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježili dvije prometne nesreće i sankcionirali 195 prometnih prekršaja.

Kako govore u policiji, u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško ozlijeđena. Od 195 sankcioniranih prometnih prekršaja najviše njih vezano je uz prekršaje prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

>> FOTO: DOVRŠEN OČEVID U prometnoj nesreći 18-godišnjak zadobio ozljede opasne po život

– Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo uhićeno, a jedan je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak – nastavljaju.

Po pitanju najveće brzina kretanja, ona je utvrđena je u petak u 13:13 u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice kada je vozač vozio osobni automobil brzinom od 155 kilometara na sat, iako je u navedenoj ulici ona bila ograničena na 80.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 20:50 u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Botovu nedaleko Koprivnice kod 27-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,64 promila vozio bicikl – objašnjavaju.

Izvršen je nadzor 68 mladih vozača koji su počinili osam prometnih prekršaja, od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Slušaj uživo
zatvori