Utorak, 14. svibnja 2024.

VIKEND REKORDER Pijani vozač uhvaćen usred grada s gotovo tri promila

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet, a sankcionirano je 138 prometnih prekršaja.

Kako navode iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, od toga je bilo 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 47 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe teško ozlijeđene, a dvije osobe lakše.

>> DETALJI TEŠKE NESREĆE Mladić pijan i bez vozačke skrivio prometnu pa pobjegao bez da je prijateljima pružio pomoć

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 12:48 u naselju Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 115 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat, kažu iz policije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 21:50 sati u Ulici Dubovec u Koprivnici kod 40-godišnjeg vozača, koji je pod utjecajem alkohola od 2,93 promila upravljao osobnim automobilom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, napominju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

zatvori