Subota, 5. listopada 2024.

VIKEND NA CESTAMA Božić je najpijanije proveo biciklist, a traktorist s 2,5 promila prouzročio nesreću

Policija je na području Koprivničko-križevačke županije tijekom vikenda provodila pojačani nadzor prometa.

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Ozlijeđene su tri osobe. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama.

– Tijekom vikenda izvršen je nadzor 269 vozača te je sankcionirano 85 prometnih prekršaja od čega 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – kažu iz policije.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 14:09 u mjestu Kenđelovec na državnoj cesti broj 28, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 14:35 u Ulici kralja Zvonimira u Botovu kod 31-godišnjeg vozača, koji je pod utjecajem alkohola od 2,71 promila upravljao biciklom.

– Ističemo i 56-godišnjeg vozača koji je u petak u 17:20 u Carevdaru, na državnoj cesti broj 41, upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,49 promila te prilikom nepropisnog skretanja izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena – dodaju iz policije.

Slušaj uživo
zatvori