Subota, 4. svibnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule tri osobe s koronavirusom, novozaraženih je 175

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 363 uzorka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, potvrđeno je 175 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su tri osobe rođene 1942., 1943. i 1950. godine s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa – poručuju iz županijskog stožera.

U Podravini i Prigorju trenutno je aktivno 840 slučajeva. Ozdravilo je 70 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 65 pacijenata, od kojih je 20 na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 16.834 slučaja.

U stožeru ističu kako je jučer u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj su se odazvala ukupno 743 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

– Podsjetimo, danas je na rasporedu akcija cijepljenja protiv koronavirusa za područje Koprivnice, a održat će se u dvorani Srednje škole Koprivnica od 14 do 18 sati. Građanima su na raspolaganju Pfizer, Moderna i Johnson. Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – dodaju.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori