Subota, 4. svibnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule tri osobe s koronavirusom

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 391 uzorak sa sumnjom na koronavirus, potvrđena su 182 nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su tri osobe 1932., 1939. i 1952. godište s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa. Na našem području trenutno je aktivan 1.051 slučaj ove bolesti, ozdravile su 32 osobe, a na bolničkom liječenju je 79 pacijenata od kojih je 11 na respiratoru – poručuju iz stožera.

Podsjećaju da je danas na rasporedu nova akcija cijepljenja protiv koronavirusa u dvorani Srednje škole Koprivnica, od 14 do 18 sati, a građanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori