Nedjelja, 16. lipnja 2024.

SJAJAN REZULTAT Član Udruge Bolje sutra Ivan Vuk osvojio brončanu Amorovu žlicu

Ivan Vuk, član Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra, osvojio je treće mjesto, odnosno brončanu Amorovu žlicu na finalu natjecanja održanom u Zagrebu.

Kako poručuju iz Gradske uprave, osim brončanom žlicom, nagrađen je i šestodnevnim putovanjem u Rim. Mentor mu je bio Melkior Bašić.

U Gradu ističu i projekt naziva “Biram zdravo biram sigurno” koji je provodila udruga, a koji je odobren od Grada Koprivnice na Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata udruga građana za 2021. godinu.

– Korisnici projekta su bili odrasli članovi osobe s invaliditetom. Provedeno je ukupno 10 aktivnosti, a dinamika aktivnosti odvijala se sukladno epidemiološkoj situaciji. Najvažnije aktivnosti su se odnosile na očuvanje preostalog zdravlja te unapređenja prehrambenih navika s ciljem očuvanja zdravlja. Posebno zanimljivo im je bilo to što su savladali načine i vještine pripreme jednostavnih obroka. Time je podignuta ljestvica kvalitete u neovisnom življenju i prevencija institucionalizacije – objašnjavaju u Gradskoj upravi i dodaju kako je jedna od aktivnosti primjenjivog znanja ujedno i sudjelovanje na Amorovoj žlici.

Spomenimo da je prvo mjesto na natjecanju osvojio natjecatelj iz Labina, a drugo je osvojila natjecateljica iz Trogira.

Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
zatvori