Subota, 18. svibnja 2024.

PUCNJAVA U KUĆI Mladić slučajno prostrijelio 19-godišnjaka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 20-godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Kako poručuju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, sumnja se da je mladić u utorak oko 11 sati u obiteljskoj kući nenamjerno ispalio jedan hitac iz pištolja koji je neovlašteno posjedovao.

– U tom trenutku u istoj prostoriji nalazilo se više mlađih osoba, a među njima i 19-godišnjak koji je tom prilikom zadobio prostrijelnu ranu noge – objašnjavaju u policiji i dodaju kako je pretragom kuće pronađen i oduzet pištolj.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom protiv mladića je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

– Također, zbog prekršaja neovlašteni posjed, ustupanje drugom ili neovlašteno obavljanje djelatnosti s oružjem i streljivom protiv osumnjičenika bit će pokrenut prekršajni postupak – zaključuju.

zatvori