Petak, 3. svibnja 2024.

Potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u koprivničkoj bolnici hospitaliziran 71 pacijent

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 337 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, zaraza je potvrđena kod 77 novih slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Trenutno je aktivno 736 slučajeva, ozdravilo je 176 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 71 pacijent, od kojih je 18 na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 16.660 slučajeva – poručili su iz županijskog stožera.

Dodali su kako je jučer u Svetom Ivanu Žabnu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 335 građana, a koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

– Podsjetimo, danas je na rasporedu posljednja ovogodišnja akcija cijepljenja za područje Đurđevca, a održat će se u dvorani Strukovne škole Đurđevac od 14 do 18 sati. Građanima su na raspolaganju Pfizer, Moderna i Janssen – zaključuju u stožeru.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

zatvori