Petak, 3. svibnja 2024.

Oslabljeni Slaven Belupo sutra igra protiv Dinama, Zekić: Želimo izgledati dobro i biti opasni

Nogometaši Slaven Belupa sutra će gostovati na Maksimiru kod Dinama u sklopu 19. kola HT Prve lige.

Koprivnička momčad u Zagreb ide u oslabljenom sastavu. Paracki, Krstanović i Brković neće moći igrati zbog kartona, dok su Zirdum, Grgić, Soldo, Bogojević i Zvonarek ozlijeđeni.

– Kad kažu da su ozljede sastavni dio sporta… Ne znam, mislim da ovo više nema veze s takvim načinom razmišljanja. Jednostavno, ovo što se događa zaista je nevjerojatno. Evo sada Zirdum, zadnji u nizu, kojem je bez kontakta proplesalo koljeno. Želim mu što brži oporavak uz poruku da je momčad uz njega. Imamo i Bogija koji je prije toga isto imao jako tešku ozljedu, zatim Zvonareka, Grgića i Soldu koji nisu unutra već dugo, a uz njih Krstanovića, Parackog i Brkovića sa žutim kartonima. To bi zaista bio problem i za klub s većim kadrom, ali opet otkako sam došao ovdje mislim da smo dosta proširili roster te da smo dali priliku nekim igračima koji dosad nisu bili u planu i pokazali i da na njih računamo – kazao je Zekić.

>> Mladi stoper Slaven Belupa teško ozlijeđen na treningu, čeka ga mukotrpna rehabilitacija

Unatoč problemima u momčadi, Zekić je zadržao optimističan duh.

– Momčad koja izađe sutra na teren bit će naša najbolja momčad. Ne mogu i nemam pravo tražiti nikakav alibi, niti razmišljati o igračima koji ne igraju. Samo želim reći više onako ljudski i sportski, da želim dečkima da se oporave i da budemo svi zajedno i da zajedno radimo i uživamo, a ne da imamo svaka dva, tri dana nekakav šok – dodao je.

Svjestan je da će ekipa sutra igrati protiv jedne od najboljih momčadi u Hrvatskoj, no na Dinamo gleda kao i na svaki drugi klub.

– To je utakmica za tri boda kao i svaka druga i ne treba se predavati unaprijed. Dinamo je veliki favorit, posebice poslije utakmice u Londonu gdje su ostvarili ogroman uspjeh. Sad su se digli psihološki, a svakako će kod njih biti mobilizacija s obzirom na situaciju u hrvatskoj ligi. Očekujemo ih na najvišem nivou, a mi se moramo prezentirati na najbolji mogući način i odigrati dobru utakmicu pa ćemo vidjeti kakav će biti krajnji ishod – naglasio je Zekić.

Zadovoljan je igrom svoje momčadi. U posljednjih pet utakmica u prvenstvu ostvarili su tri pobjede.

– Plus Kup u Osijeku gdje smo odigrali jako dobro, ali nas nažalost nije nagradilo, baš kao i u utakmici s Rijekom u kojoj smo u određenim trenucima bili i dominantni. Pokušavamo igrati protiv jačih protivnika baš kao i protiv naših direktnih konkurenta. Želimo izgledati dobro i biti opasni. Vidjet ćemo hoćemo li protiv Dinama povesti još jedan autobus pa staviti dva u šesnaesterac ili ćemo se ipak nešto drugačije prezentirati – istaknuo je.

Podsjetimo, u prošloj utakmici s Dinamom koprivnička je momčad uputila čak 15 udaraca, ali su Zagrepčani na kraju uvjerljivo slavili.

– Rezultat nije popratio igru na terenu, ali opet sam mišljenja da nismo igrali tada na taj način protiv Dinama, da danas ne bismo probudili ove neke stvari o kojima pričamo od prvog dana – da želimo biti što okomitiji, da želimo biti opasniji i sa što više igrača u završnici. Svaka utakmica nosi nešto svoje, naravno da ne možeš ići u Zagreb raditi harakiri, ali isto tako mislim da ne možeš više puta u životu pobijediti na Maksimiru igrajući samo fanatičnu obranu – zaključio je Zekić.

Sutrašnja utakmica se igra s početkom u 17:05.

zatvori