Ilustracija / pixabay.com
Radovi na uređenju sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja provode se prema planu.

Kako kažu iz Službe ureda župana, u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak projektnog tima projekta “Novi početak”, kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i Razvojne agencije PORA-e.

– Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u projektu, te su partneri prezentirali što je u proteklom razdoblju provedeno, a razgovaralo se i o planu za 2022. Razgovaralo se također i o tijeku financiranja projekta, kao i detaljima vezanima uz pripremu četvrtog zahtjeva za nadoknadom sredstava koji je u pripremi – navode iz Službe ureda župana.

Što se tiče sigurne kuće, nakon što radovi budu u završnoj fazi krenut će se u nabavu većeg dijela opreme za nju.

Spomenimo da je preko projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.