Petak, 26. travnja 2024.

NOVI POČETAK Napreduju radovi na važnom projektu sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja

Radovi na uređenju sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja provode se prema planu.

Kako kažu iz Službe ureda župana, u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak projektnog tima projekta “Novi početak”, kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i Razvojne agencije PORA-e.

– Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u projektu, te su partneri prezentirali što je u proteklom razdoblju provedeno, a razgovaralo se i o planu za 2022. Razgovaralo se također i o tijeku financiranja projekta, kao i detaljima vezanima uz pripremu četvrtog zahtjeva za nadoknadom sredstava koji je u pripremi – navode iz Službe ureda župana.

Što se tiče sigurne kuće, nakon što radovi budu u završnoj fazi krenut će se u nabavu većeg dijela opreme za nju.

Spomenimo da je preko projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

zatvori