Subota, 5. listopada 2024.

MIR I DOBRO Jedna osoba stradala dok se igrala s pirotehnikom

Tradicionalna preventivna akcija “Mir i dobro” kojom se pokušava povećati sigurnost građana te postići zadovoljavajuća razina javnog reda i mira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru provodi se i ove godine.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su policijski službenici u dosadašnjem dijelu akcije, od 15. do 27. prosinca, na svojem području proveli niz aktivnosti preventivnog djelovanja.

– U tom su razdoblju zabilježena četiri prekršaja nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva. Policijski službenici oduzeli su tri komada oružja i tri komada streljiva. Zabilježeno je jedno ozljeđivanje od upotrebe pirotehničkog sredstva. Na okolnosti događaja provodi se kriminalističko istraživanje – istaknuli su u policiji.

Podsjetimo, akcija “Mir i dobro” provodit će se do 9. siječnja 2022. godine.

– Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Prodaja kategorija F2 i F3, osim petardi i redenika, dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova upotreba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba – ističu u policiji i napominju da građanima nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti upotreba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

Slušaj uživo
zatvori