Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Koprivnički muzej ove godine privukao 17.000 posjetitelja, Čimin: Održane su 32 izložbe, nitko u Hrvatskoj ih nije imao toliko

U Muzeju grada Koprivnice ove su godine održane 32 izložbe koje su privukle 17.000 posjetitelja.

Rekao nam je to ravnatelj muzeja Robert Čimin naglasivši kako je odazivom izuzetno zadovoljan.

– Nitko u Hrvatskoj ne radi toliko izložbi. Dobili smo dobar odaziv publike u ovo pandemijsko vrijeme, posebice u odnosu na prošlu godinu kada smo zbog općeg lockdowna tri mjeseca bili zatvoreni za javnost. Ove smo se godine otvorili poštujući sve ono što nam je bilo preporučeno – istaknuo je.

Dobrih rezultata ne bi bilo bez kvalitetnog i stručnog tima, a zbog kojeg je u potpunosti realiziran zamišljeni godišnji program, nastavio je Čimin.

– Moram im zahvaliti jer su vrijedno pratili sve što se događa oko nas. Tim je bio i fiskalno odgovoran pa smo trošili upravo onoliko koliko je bilo potrebno da bi se odradili minimumi, a na kraju smo dobili planiranu brojku. Očigledno je publika željna kulturnih događanja – objasnio je.

Kada je pak riječ o planovima za nadolazeću godinu, Čimin je otkrio kako je dio aktivnosti već pripremljen.

– Želje su nam da se sve otvori i postane normalno, no to ćemo još morati pričekati. Već smo sada donijeli plan za sljedeću godinu, po prvi put ćemo imati i definiranu izložbenu programsku djelatnost u Galeriji Ivana Sabolića – zaključio je Čimin.

Spomenimo da su godinu u muzeju obilježili infrastrukturni radovi – obnovljena je zgrada koprivničkog muzeja, traju radovi u hlebinskoj galeriji, a u Peterancu je otvorena Galerija skulptura Ivan Sabolić.

zatvori