Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: VRIJEDNE RUČICE Molvarski vrtićarci pridružili se nacionalnoj kampanji sadnje stabala

Dječji vrtić Pčelica i Općina Molve priključili su se nacionalnoj kampanji “Zasadi stablo, ne budi panj” Udruge za zaštitu prirode i okoliša.

Kako poručuju iz Općine, plan je bio posaditi nekoliko stabala i grmića na vrtićkom igralištu te tako obogatiti okoliš.

– Tijekom sadnje mališani su naučili kako drveće zadržava i čuva vodu u tlu, proizvodi kisik bez kojeg ne možemo živjeti, ali i kako uljepšati okruženje u kojem borave te svojim vlastitim radom doprinijeti zdravlju naše planete – istaknuli su.

Vrtićarci i njihove odgojiteljice poručili su kako će nove biljke čuvati, njegovati i zalijevati, a sljedeće godine ponovno se uključiti u ovu akciju s nekom novom biljkom.

– U posljednjih nekoliko godina na području općine Molve zasađeno je puno stabala i biljka trajnica, čime se značajno smanjuje emisija ugljičnog dioksida, koji je jedan od prioriteta na putu održivog razvoja. Sudjelovanjem u akcijama sadnje razvija se svijest o važnosti zelenila u odnosu na sveukupnu kvalitetu života kao i obvezu i odgovornost u cilju prilagodbe klimatskim promjenama – zaključili su u Općini.

Spomenimo da su molvarskim mališanima u sadnji pripomogli općinski načelnik Zdravko Ivančan i Marina Džinić, inicijatorica uključivanja u spomenutu kampanju.

zatvori