Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Naš domaći dečko najbolji je igrač austrijske lige

Poznato je da su mnogi igrači iz našeg kraja županijske terene znali zamijeniti onima preko granice, ponajviše austrijskim.

Najčešće su to takozvane vikend-lige u kojima ima malo obaveza, a više je novaca u pitanju nego kod nas. Današnja priča je o igraču koji ne igra vikend-ligu, nego ozbiljnu ligu, skoro pa profesionalnu. On je Jurica Poldrugač i igra u Trećoj austrijskoj ligi (Regionalliga-Central). Nakon igranja za Slavenove juniore, Hrvatski dragovoljac, Tehničar i Trnje Jurica je sreću potražio u Austriji.

– Bila mi je želja već ranije okušati se u Austriji, ali nisam htio ugroziti akademsko obrazovanje. Ovo ljeto završio sam fakultet i odlučio sam da je vrijeme da odem van i mislim da nisam pogriješio. Liga je kvalitetom otprilike u rangu naše druge lige. Taktički je malo slabija, ali zato trkački dosta jaka, možda i jača od naše druge lige. Uvjeti u klubu su stvarno jako dobri i to od uvjeta za treniranje i igranje pa sve do financijskog dijela s kojim nema ni najmanjeg problema. Imamo relativno mladu ekipu, a da smo imali malo više sreće s ozljedama bili bismo u samom vrhu lige – objasnio je Poldrugač.

Spomenimo da je ove jeseni skupio 15 nastupa u kojima je postigao devet golova te svojim igračima podijelio sedam asistencija. Njegov Allerheilegen je na osmoj poziciji s 24 osvojena boda, a zabio je ukupno 26 golova, što znači da je Poldrugač zapravo zaslužan za više od polovice golova svoje ekipe. Tako je naš Koprivničanac ponio titulu najboljeg igrača jesenskog dijela prvenstva.

– Svako kolo navijači biraju najboljih 11 pa se tako biralo i najboljih 11 prvog dijela prvenstva, a nakon toga i najbolji igrač prvog dijela prvenstva. Ekipa izbacuje pojedinca pa sam ovaj puta to bio ja. Jako mi je drago zbog toga i zasigurno veliki podstreh za još jači daljnji rad i dokazivanje iz dana u dan- zaključio je.

Dodajmo još kako s njim u Allerheiligenu igra i Leo Hajdinjak. Ovaj 22-godišnjak bivši je junior Slaven Belupa, igrač seniora Koprivnice i Međimurja koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Ustupio Jurica Poldrugač. (Izvor: svallerheiligen.at / Foto: Johann Stückler
zatvori