Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Večer matematike u Gimnaziji Fran Galović i Srednjoj školi Koprivnica

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva već tradicionalno prvi četvrtak u prosincu održana je Večer matematike.

U Gimnaziji Fran Galović i ove su se godine brojni učenici družili uz rješavanje matematičkih zabavnih zadataka. Bilo je tu izazovnih težih zadataka, online kvizova, izrađivanja božićnih matematičkih ukrasa i još mnogo toga.

Manifestaciju su u školi organizirale profesorice Marina Njerš, Petra Žiga i Bojana Habek.

U Srednjoj školi Koprivnica zbog epidemiološke situacije i izbjegavanja većeg broja učenika na jednom mjestu, aktivnosti su se provodile u tjednu od 29. studenog do 3. prosinca.

– Cilj ove večeri je kroz zabavne radionice osvijestiti važnost matematike, pobuditi interes za matematiku te podići samopouzdanje učenika u matematici. Sudjelovalo je ukupno 243 učenika naše škole koji su radili u ponuđenim radionicama zabavne matematike koje je predložilo Hrvatsko matematičko društvo – poručili su iz Srednje škole Koprivnica.

Povjerenik projekta za njihovu školu je nastavnica Natalija Filipašić, a uz nju u organizaciji i provođenju ove zanimljive, i već tradicionalne večeri, sudjelovali su i ostali profesori: Lidija Horvat, Branimir Petruša, Marina Lončar, Jelena Štimac i Martina Havaić.

zatvori