Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: SLAVLJE U GOSTIMA Slaven Belupo pobijedio Istru

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su momčad Istre 1961 u sklopu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Kako poručuju iz kluba, Farmaceuti su na gostovanju u Puli pobijedili rezultatom 2:1, a pogotke vrijedne slavlja zabili su Zapata i Hadžić.

Trener Zoran Zekić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Grgića, Zvonareka i Bogojevića, zbog kartona je izostao Kvržić, a Marina koji je dobio nezgodan udarac na treningu dan prije utakmice započeo je utakmicu s klupe. Tako je od početka krenuo Sušak na golu, a trojicu u zadnjoj liniji činili su Božić, Paracki i van Bruggen. Bokove su zauzeli Bosec i Goda, a veznu liniju Caimacov, Kocijan i Glavčić. U napadu su zaigrali Krstanović i Zapata.

– Naša je momčad bolje ušla u susret i nakon nekoliko opasnih situacija pred golom domaćina stigla u vodstvo u 19. minuti. Zapata je spremno dočekao obranu Lučića nakon pokušaja Hadžića i iz blizine poentirao za 0:1. Pokušala je Istra odgovoriti preko Belje, no njegov udarac sa sedam metara otišao je pokraj vratnice u 29. minuti. Dvije minute kasnije 0:2 – Hadžić se našao oči u oči s Lučićem i mirno poentirao za povećanje vodstva. Domaćin je rezultat smanjio u 51. minuti kada je Mišković iz slobodnog udarca pogodio za 1:2. 15 minuta kasnije Silva je zbog starta na Caimacovu zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te je naša momčad osvojila važna tri boda – ističu u klubu.

Spomenimo da Farmaceute u nedjelju očekuje novo gostovanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, i to u Zagrebu protiv Dinama.


6. prosinca 2021. – 18. kolo HT Prve lige
Pula, Aldo Drosina

NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo 1:2 (0:2)

NK ISTRA 1961: Lučić – Hujber, Silva, Galilea, Marin (od 85. Daničić) – Perera (od 75. Perković), Mlinar, Mišković (od 61. Abdallahi) – Lisica, Beljo (od 85. Iličić), Bande (od 75. Serderov). Trener: Gonzalo Garcia.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić, Paracki, van Bruggen – Bosec, Caimacov (od 90. Laušić), Kocijan (od 85. Zirdum), Glavčić (od 90. Mlinarić), Goda – Hadžić (od 78. Krstanović), Zapata (od 78. Monjac). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Ante Čuljak (Zagreb), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Željko Bučar (Duga Resa) i Mario Zebec (Istra).

VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Vedran Đurak (Stupno).

Strijelci: 0:1 Zapata 19′, 0:2 Hadžić 31′, 1:2 Mišković 51′

Žuti karton: Silva 19′, 67′, Perrera 35′, Perković 80′ (Istra 1961); Brković 40′, Kocijan 57′, Paracki 72′, Krstanović 80′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Silva 67′ (Istra 1961); (Slaven Belupo)

zatvori