Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: SJAJNE VIJESTI Mali Molvarci prvaci Hrvatske u ubrzanom šahu

Molvarci Agata Kokša i Gabriel Kapitanić prvaci su Hrvatske u ubrzanom šahu.

Kako poručuju iz Općine Molve, u Vinkovcima je 27. i 28. studenog održano Državno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete i kadetkinje od osam do 14 godina.

– U kategoriji kadetkinja do 10 godina, Agata Kokša osvojila je naslov državne prvakinje u ubrzanom šahu za 2021. godinu. Agata je u devet kola osvojila 8,5 bodova te je prvo mjesto osvojila bez izgubljene partije. Članica je Športskog šahovskog kluba Konaki i ovo joj je ujedno i četvrti naslov državne prvakinje u standardnom i ubrzanom šahu – objasnili su.

U kategoriji do osam godina nastupio je Gabriel Kapitanić te također osvojio prvo mjesto i tako po prvi puta postao prvak Hrvatske.

– Gabriel je osvojio osam bodova u devet kola, a ključnu pobjedu je ostvario u šestom kolu kada je pobijedio aktualnog prvaka Hrvatske u standardnom šahu. Iza Gabriela je uspješna sezona u kojoj je osvojio i drugo mjesto na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u standardnom šahu što mu je omogućilo i nastup na Europskom kadetskom prvenstvu – zaključuju u Općini.

zatvori