Petak, 12. kolovoza 2022.

FOTO Mlade nade Podravka Vegete brusile vještine u prijateljskom turniru na domaćem terenu

U Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo odigran je turnir za djevojčice U-12 selekcije na kojem su sudjelovale članice Ženskog rukometnog kluba Koka i 40 djevojčica Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Iz kluba poručuju kako su mlade Podravkašice bile podijeljene u dvije skupine – Podravka 1 i Podravka 2.

– Kako se natjecateljske utakmice za ovu dobnu skupinu odigravaju jednom mjesečno, igranjem prijateljskih susreta nastojimo nadoknaditi manjak natjecateljskih dana potrebnih u trenažnom ciklusu. Veći broj utakmica daje treneru uvid o uspješnosti prihvaćanja naučenog, ali i jako dobro utječu na motivaciju mladih igračica – objašnjavaju.

Dodaju kako rezultati nisu bili u prvom planu te službeni zapisnik nije niti vođen, ali u obje utakmice koje su mlade nade odigrale rezultat je bio u korist ekipe Koke.

– Ništa začuđujuće, jer osim što su već obavili selekcioniranje po kvaliteti, igračice iz Varaždina natječu se i u Ligi U-12 Zagrebačkog prstena – nastavljaju u klubu.

Spomenimo da mladim Podravkašicama tek slijedi puno učenja i igranja kako bi se u narednom razdoblju kvaliteta igre podigla na razinu koja se očekuje.

– Utakmice su igrale i djevojčice 2012./2013. godišta. One su na rasporedu imale ukupno 12 utakmica mini rukometa i onda dvije utakmice velikog rukometa. Bilo je to super zabavno poslijepodne u našoj dvorani. Roditelji, djevojčice, ali i treneri su uživali. Sve su curice dobili svoju priliku za igru, a neke od njih su odigrale i svoje prve utakmice – zaključuju u klubu.