Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mikulić: Groblju u Reki trebaju stazice; Jakšić: Riješit ćemo to iduće godine

Groblje u Reki specifične je konfiguracije što predstavlja i problem uređenja stazica do samih grobnih mjesta.

Upozorila je na to SDP-ova vijećnica Kristinka Mikulić na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća.

– Skrenula sam nekoliko puta dosad pažnju na uređenje mjesnog groblja u Reki. Znam da je zbog samog položaja tamo teško nešto posebno napraviti i znam da se apliciralo na natječaje pa se nije prošlo. Je li moguće odraditi kakvu vatrogasnu mjeru, odnosno barem postavljanje nekakvih pješačkih staza da se može u određenom trenutku doći do grobnog mjesta jer je to dosta komplicirano, a po ovakvom vremenu tamo bi se znatno smanjila i količina blata – kazala je Mikulić.

Snimio Sanjin Bojić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da je rješavanje ovog problema u planu za iduću godinu te je napomenuo kako su sličnu situaciju imali i u Jagnjedovcu i Bakovčicama.

– Kad previše asfaltiramo i betoniramo vele da ubijamo zelenicu, a kad to ne radimo onda je blato kad padne kiša. Doista groblje u Reki ima svoju određenu specifičnu konfiguraciju i tamo smo imali konstantna ulaganja kroz održavanja koje ste kroz Mjesni odbor Reka radili i tražili, ali kao što smo se ipak na određeni način izborili s problemom konfiguracije s grobljem u Jagnjedovcu i u Bakovčicama, tako planiramo na sličan način to riješiti u idućoj godini u Reki i vjerujem da ćete biti zadovoljni sa samim rezultatima – zaključio je Jakšić.

zatvori