Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Desetkovani Slaven Belupo poražen na Maksimiru

Nogometaši Slaven Belupa u 19. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Dinama. Rezultat je na Maksimiru bio 3:0.

Kako su poručili iz kluba, trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na čak devet svojih igrača. Zbog kartona su izostali Krstanović, Brković i Paracki, dok su Grgića, Marinu, Zvonareka, Zirduma, Bogojevića i Soldu zaustavile ozljede.

– Dinamo je u vodstvo stigao u 13. minuti utakmice. Andrić je glavom poentirao za 1:0. Šest minuta kasnije Oršić je pogodio za 2:0. U 25. minuti isti igrač je postigao pogodak za 3:0. Bio je to i rezultat poluvremena. U nastavku susreta domaćin je nekoliko puta zaprijetio, a onda je Laušić u 75. snažno pucao s 20-ak metara, ali je Livakovića spasila greda. Četiri minute kasnije Zapata je nanizao dvojicu svojih čuvara, no završnica mu nije bila dovoljno dobra. Do kraja susreta još je jednom zaprijetio Laušić. Njegov udarac iz daljine obranio je golman Dinama – izvijestili su iz kluba.

Dodajmo da su Slavenaši deveti na tablici sa 16 osvojenih bodova.


12. prosinca 2021. – 18. kolo HT Prve lige
Zagreb, Maksimir

GNK DINAMO – NK Slaven Belupo 3:0 (3:0)

GNK DINAMO: Livaković – Teophile (od 46. Lauritsen), Šutalo, Perić – Ristovski, Ademi (od 60. Bulat), Mišić, Ivanušec (od 70. Tolić), Špikić (od 46. Franjić) – Andrić (od 46. Jurić), Oršić. Trener: Željko Kopić.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Bosec, Božić, Goda, Utin (od 67. Mlinarić) – Caimacov, Kocijan (od 87. Hlevnjak), Glavčić (od 67. Laušić), Kvržić (od 21. van Bruggen) – Hadžić (od 67. Monjac), Zapata. Trener: Zoran Zekić.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Jerko Crnčić (Vrbovec) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Hrvoje Radić (Split).

Strijelci: 1:0 Andrić 13′, 2:0 Oršić 19′, 3:0 Oršić 25′

Žuti karton: Šutalo 39′ (Dinamo); Caimacov 10′, Bosec 27′, Zapata 77′ (Slaven Belupo)

zatvori