Srijeda, 9. listopada 2024.

FOTO: DAN OSOBA S INVALIDITETOM Jakšić održao prijam: Imamo odlične ljude koji pokazuju zašto je Koprivnica grad sa srcem

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom.

U koprivničkoj Gradskoj upravi tim je povodom već tradicionalno gradonačelnik Mišel Jakšić održao prijam za predstavnike udruga koje djeluju na području Koprivnice, ali i Koprivničko-križevačke županije.

– Vaša okupljanja, druženja i programi koji provodite osobama s invaliditetom jako puno znače, bez vas toga svega ne bi bilo. Grad na kraju dana ne čine ceste i zgrade, već ljudi, a zahvaljujući svima vama, imamo doista odlične ljude koji sa svojim svakodnevnim aktivnostima i radom pokazuju zašto je Koprivnica grad sa srcem i zašto se možemo dičiti sa svime onime što zajedno ostvarujemo – istaknuo je Jakšić.

Dodao je kako mu je drago što osobama s invaliditetom Grad može biti podrška, a naglasio je i komunikaciju s Anom Mlinarić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, kao i njenim timom. No, važne su i financije, ali i rad, nastavio je Jakšić.

– Uz financijski kapacitet koji imamo te sve ono što nam nosi novo proračunsko razdoblje Europske unije, ali i uz sve kvalitetne ideje, vizije, programe i vlastito iskustvo dugodogodišnjeg rada iz srca, u periodu pred nama možemo napraviti jako puno – zaključio je.

Miroslav Mačković, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, naglasio je pak kako je suradnja udruga i gradskog vodstva dobra.

– Neke stvari smo odradili, neke nismo, no imamo dobru suradnju s Gradom i nadam se da je sve kako bi trebalo biti. Ide nam dobro, neke stvari dogovaramo s pročelnicom Mlinarić. Kao udruga smo zadovoljni s odnosima, sve to štima, drago mi je da ste nas pozvali – kazao je.

Spomenimo da su prisutni nakon formalnog dijela prijama nastavili razgovor s pročelnicom Mlinarić vezan uz poteškoće s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Slušaj uživo
zatvori