Subota, 27. travnja 2024.

VIDEO Pogledajte film o dobitnici nagrade za životno djelo Nadi Šešić

Nada Šešić dobitnica je ovogodišnje Nagrade za životno djelo za iznimne zasluge na području kulturnog i umjetničkog života u Gradu Koprivnici.

Šešić je rođena u Sarajevu gdje je završila fakultet i postala doktorica specijalistica dječje i preventivne dentalne medicine, a specijalizaciju je završila u Zagrebu. Nakon dobivanja posla i dolaska u Koprivnicu ostaje u našem gradu i svojim umjetničkim radom zadužuje sve nas. Prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih voditelja i koreografa Nada Šešić ima status umjetničke voditeljice i koreografkinje, a već punih 40 godina radi kao plesna, a potom i umjetnička voditeljica u Folklornom ansamblu Koprivnica, na mlađe naraštaje prenosi ljubav prema tradicijskoj kulturi i hrvatskoj baštini te nastoji sačuvati dio naše kulture koja je dio nacionalnog identiteta.

Već 40 godina neiscrpno istražuje, proučava, odvaja svoje slobodno vrijeme i potpuno je posvećena očuvanju narodne i folklorne baštine. Njezinom zaslugom i zaslugom bivših i sadašnjih članova Folklorni ansambl Koprivnica kvalitetom je iznadprosječan amaterski plesni ansambl koji je ujedno i folklorni zbor, sposoban na sceni izvesti cjelovečernji koncert i to više dana zaredom.

zatvori