Petak, 26. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici 64 pacijenta s koronavirusom, na respiratoru njih 11

U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe – 1938., 1939., 1950. i 1951. godište s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti.

Tri preminule osobe nisu bile cijepljenje protiv koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na našem području trenutno su aktivna 1.173 slučaja ove bolesti, ozdravilo je 217 osoba, na bolničkom liječenju nalaze se 64 pacijenta, od kojih je 11 na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo organiziranog testiranja na koronavirus kao što je to slučaj tijekom tjedna, no stožer je izvijestio da je potvrđen jedan novi slučaj zaraze, riječ je o izvanrednom testiranju.

Podsjetimo, tijekom petka i subote preminulo je sedam osoba, a PCR i brzim antigenskim testiranjem izuzeto je 650 uzoraka sa sumnjom na koronavirus pri čemu je potvrđeno 310 slučajeva bolesti COVID-19.

Spomenimo da je u subotu u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 970 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori