Ponedjeljak, 8. srpnja 2024.

TRAGIČNA NESREĆA U jučerašnjem sudaru poginuo 76-godišnji vozač traktora

Poznati su detalji teške prometne nesreće koja se dogodila jučer oko 17:05 na otvorenom dijelu državne ceste broj 41 između Gole i Gotalova.

Kako su priopćili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, 76-godišnjak je u smjeru Gotalova vozio traktor Zetor koprivničkih registarskih oznaka na kojem je na hidrauličnim polugama na posebno izrađenim nosačima prevozio rolo-balu trave.

>> TEŠKA PROMETNA NESREĆA U sudaru traktora i automobila smrtno stradala jedna osoba

– Dolaskom u neposrednu blizinu raskrižja s nerazvrstanom makadamskom cestom započeo je skretanje ulijevo s uključenim pokazivačem smjera, u trenutku kada je pretjecanje traktora započeo 68-godišnji vozač osobnog automobila VW koprivničkih registarskih oznaka. VW je tom prilikom udario u traktor i rolo-balu, a traktor se prevrnuo na desni bok – objašnjavaju u policiji.

Vozač traktora preminuo je od zadobivenih ozljeda, dok je 21-godišnja putnica iz osobnog automobila lakše ozlijeđena. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola.

– Tijelo 76-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek radi obavljanja obdukcije. Očevid je obavio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Koprivnica uz stručnu pomoć policijskih službenika – dodaju u policiji i spominju kako će službenici dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Spomenimo da je zbog obavljanja očevida od 17:55 do 20:45 dionica državne ceste bila zatvorena za promet.

zatvori